


Excellente vleeskwaliteit
De Lakenvelder staat bekend om haar unieke vleeskwaliteit met een rijke en volle smaak. De koeien lopen veelal buiten, bewegen veel, eten kruidenrijkgras en worden ‘s winters gevoerd met kuilgras afkomstig van natuurgraslanden. Krachtvoer en snijmais komt er niet aan te pas. Door de koeien op deze extensieve wijze te houden, groeien ze weliswaar langzamer maar hierdoor is het vlees bijzonder mals en smakelijk.
Kenmerkend voor het lakenvelder vlees is dat het relatief weinig vocht bevat en veel intramusculaire vet bevat (gemarmerd). Doordat het vet in het vlees zit, blijft de smaak behouden als het vlees gebakken wordt.
Ark van de Smaak

En de winnaar is...
Ook kwam bij verschillende vleestesten de Lakenvelder als beste uit de bus op basis van smaak, structuur, textuur en geur van het vlees. In 2013 is er ook nog een rundvleestest gedaan waarbij de entrecotes van 20 verschillende vleeskoeienrassen zijn vergeleken op smaak. Bekende vleesrassen als Angus, Limonsin, Charolais en ook Wagyu werden met elkaar vergeleken en door een onafhankelijke jury beoordeeld. Zij kozen 4 topproducten uit het aanbod waarbij het lakenveldervlees op de eerste plaats eindigde.


Stichting Lakenvelder Vlees
